Nízkosacharidový chléb, bulky (bezlepkový)
120g kokosové mouky
70g mletých slunečnicových semínek
50g mletých sezamových semínek
40g psyllium
1 lžička bezfosfátového kypřícího prášku
½ lžičky soli
6 bílků
2 celá vejce
470 ml vlažné vody
1. Předehřejeme si troubu na 175°C. Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, není vhodné používat silikonovou formu.
2. Vejce společně s bílky vyšleháme, stačí vidličkou a dáme stranou.
3. Všechy zbylé suroviny kromě vody smíchejte v míse na hnětení. Přilijte vejce a vlažnou vodu a důkladně propracujeme hnětací metlou v robotu.
4. Vložíme do formy a pečeme na 1h a 15 minut.
5. Hotový chléb vyndáme z trouby a položíme na rošt, aby chléb vychladl.
Poznámka: Z těsta se dají tvořit bochánky na houstičky, které stačí péct jen 1h. Pečivo je možné posypat různými semínky na ozdobu (sezam, mák, hrubou sůl, dýňové semínko, aj.).