Nízkosacharidový Boršč
½ středně velké cibule
1 mrkev
1 kořenová petržel
½ malého celeru
2 brambory
½ sklenice sterilované červené řepy
¼ hlávky bílého zelí
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce octa
1 lžíce sladidla
1 l kuřecího vývaru
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
1. Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme na rozpáleném olivovém oleji ve vyšším hrnci. Přihodíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s brambory a orestujeme.
2. Orestovanou zeleninu podlijmeme trouchou vývaru a podusíme do poloměkka.
3. Následně přihodíme na prožky nastrouhané zelí a přilijeme zbytek vývaru.
4. Ke konci přindáme červenou řepu i s nálevem, ochutíme solí, pepřem, octem a sladidlem.
5. Zaklopíme pokličkou a vaříme doměkka všech surovin.
6. Při podávání zdobíme lžící zakysané smetany.