Nízkosacharidový Boršč 

Boršč

½ středně velké cibule
1 mrkev
1 kořenová petržel
½ malého celeru
2 brambory
½ sklenice sterilované červené řepy
¼ hlávky bílého zelí
sůl a pepř na dochucení
1 lžíce octa
1 lžíce sladidla
1 l kuřecího vývaru
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje

1. Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme na rozpáleném olivovém oleji ve vyšším hrnci. Přihodíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s brambory a orestujeme.

2. Orestovanou zeleninu podlijmeme trouchou vývaru a podusíme do poloměkka.

3. Následně přihodíme na prožky nastrouhané zelí a přilijeme zbytek vývaru.

4. Ke konci přindáme červenou řepu i s nálevem, ochutíme solí, pepřem, octem a sladidlem.

5. Zaklopíme pokličkou a vaříme doměkka všech surovin.

6. Při podávání zdobíme lžící zakysané smetany.


Zpět