Nízkosacharidový Bezlepkový dýňový koláč
Korpus:
3 lžíce krémového smetanového sýru
3 lžíce másla
¾ šálku mletého lněného semínka
½ šálku kokosové mouky
¼ lžičky soli
sladidlo
2 lžíce studené vody
Náplň:
200g smetanového krémového sýru
Sladidlo
1 lžička skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého muškátového oříšku
½ lžičky soli
3 vejce
2 šálky dýňového pyré
1 lžička vanilkového extraktu
1. Nejprve si připravte korpus. Smíchejte dohladka máslo spolu se sýrem. Přisypejte lněné semínko, kokosovou mouku, sladidlo a důkladně spojte.
2. Přidávejte vodu, aby vznikla mírně lepivá hmota.
3. Těsto vytvarujte do koule a na chvilku vložte do lednice ztuhnout.
4. Z těsta vyválejte pomocí potravinářské fólie placku, kterou vložíte do formy na koláč.
5. Na náplň si ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr.
6. V malé mističce míchejte sladidlo s kořením a promíchejte. Koření se sladidlem přimíchejte k vyšlehanému sýru a postupně zašlehávejte vejce jedno po druhém.
7. Na závěr přidejte dýňové pyré a vanilkový extrakt. Prošlehejte.
8. Dýňovou náplň přendejte do připravené formy s těstem a vložte do trouby o teplotě 175°C na 40 minut.
9. Před podáváním nechte vychladit a dozdobte vyšlehanou domácí šlehačkou.
Uložit