Nízkosacharidové Zapečené kapustové závitky
5 listů kapusty
½ červené papriky
1 menší cibule
snítka čerstvé petrželky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
sůl a pepř na dochucení
2 bílky
olivový olej
slunečnicová semínka
strouhaný parmezán
1. Dva listy kapusty, cibuli a papriku rozkrájíme na menší kusy, vložíme do mixéru a mixujeme na drobno.
2. Na pánvi ropálíme olivový olej, přidáme rozixovanou zeleninu a orestujeme. Přidáme sojovou omáčku, ocet, sůl a pepř. Přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.
3. Zbylé tři kapustové listy spaříme pár minut ve vroucí vodě.
4. Spařené listy plníme směsí z pánve, zabalíme a vložíme do zapékací misky.
5. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu, přimícháme strouhaný parmezán a přelijeme závitky.
6. Zasypeme slunečnicovými semínky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu.