Nízkosacharidové Vanilkové slepované hvězdičky 

200g mletých vlašských ořechů
250g změklého másla
150g mandlové mouky
100g kokosové mouky
½ lžičky xantanové gumy
Vanilkový extrakt
125g erythritolu
70g vanilkového proteinového prášku
6ks žloutků

Krém:
300g másla pokojové teploty
125g mascarpone
100g nízkosacharidové kondenzované mléko       viz recept zde >>>>
50g Erythritolu mletého
2 lžíce rumu nebo 1 lžička rumového extraktu

Celé lískové ořechy

1. Máslo nakrájejte na kostičky, přidejte ostatní suroviny a vypracujte pevné těsto. Těsto nechte v chladničce několik hodin nebo přes noc odpočinout.

2. Troubu předehřejte na 180°C.

3. Před zpracováním nechte těsto dojít pokojové teploty. Z těsta vyválejte silný plát zhruba 3mm.

4. Ze 2/3 těsta vykrajujte velké hvězdičky a z 1/3 malé hvězdičky, které nožem přenášejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte asi 6 minut dorůžova.

5. Hvězdičky nechte vychladnout.

6. Mezitím si připravíme žloutkový krém.

7. Všechny ingredience na krém vyšleháme v mixéru do hladkého krému. Krém přendáme do zdobícího sáčku nebo nožem potíráme velkou hvězdičku, který přiklopíme malou hvězdičkou. Na vrch dáme ještě trochu krému a přilepíme celý lískový oříšek.


Zpět