Nízkosacharidové Sýrové krekry s tymiánem 

1/2 hrnku mandlové mouky
1/4 hrnku kokosové mouky
2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
2 stroužky nastrouhaného česneku
1 a 1/2 hrnku strouhaného sýra (Eidam nebo Čedar)
5 lžic rozehřátého ghí
1 vejce
1/4 hrnku strouhaného parmazánu
nasekaný čerstvý nebo sušený tymián
sůl
pepř

1. Troubu předehřejeme na 175°C a plech vyložíme papírem na pečení.

2. V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, poté přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

3. V menším hrnci na nízkém plamenu rozehřejeme nastrouhaný sýr.

4. Poté do hrnce přidáme rozehřáté ghí a následně vmícháme vzniklou směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto.

5. Vypneme plamen a vmícháme vejce.

6. Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme do placky.

7. Nožem nebo vykrajovátkem vykrájíme krekry do požadovaného tvaru. Poté krekry vyskládáme na plech, každý kus propíchneme vidličkou a potřeme rozehřátým ghí.

8. Pečeme 15 – 20 minut, dokud krekry na povrchu nezezlátnou.

9. Před podáváním necháme vychladnout.


Zpět