Nízkosacharidové Smetanové gnocchi se špenátem
Nízkosacharidové, bezlepkové gnocchi:
dle receptu ZDE >>>>>
150g mraženého špenátu
2 česneky nakrájené na plátky
Sůl
Čerstvě namletý pepř
½ cibule
1 lžíce olivového oleje
1 čerstvý žampion
Špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
150ml smetany na šlehání
Hoblinky parmezánu na posypání
1. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, vložíme na pánev spolu s česnekem a orestujeme.
2. Žampion očistíme a nakrájíme na půl plátky. Přihodíme k cibuli na pánev a dále restujeme.
3. Po 2 minutách restování vložíme špenát, přilijeme 100 ml vody a spaříme.
4. Špenát osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Směs necháme provařit, mírně zredukovat smetanu a na závěr posypeme muškátovým oříškem.
5. Gnocchi přendáme na talíř, přelijeme smetanovým špenátem a posypeme hoblinkami parmezánu.