Nízkosacharidové Rizoto s hříbky a tempehem
200g perfekt pasta rýže
40g mrkve nakrájené na kostičky
40g celeru nakrájeného na kostičky
50g anglické slaniny nakrájené na kostičky
50g červené cibule nakrájené najemno
25g strouhaného parmazánu
50ml smetany 33%
½ lžíce majoránky
Sůl a pepř na dochucení
20g sušených hříbků
2 lžíce olivového oleje
100g uzeného tempech
1. Houby si dáme do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme 15 minut namáčet.
2. Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme mrkev a celer, opečeme. Později přidáme slaninu, na kostičky nakrájený tempech a scezené houby. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí.
3. Rýži připravíme dle návodu na obalu a přidáme na pánev k zelenině. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán a zamícháme.