Nízkosacharidové preclíky 

200g strouhané mozzarelly
150g mandlové mouky
30g krémového smetanového sýru typu Lučina
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 vejce
½ lžičky xantanové gumy
1 lžička soli
28g rozpuštěného másla
hrubozrnná sůl na posypání

1. Troubu předehřejeme na 200°C.

2. Mozzarellu spolu se sýrem vložíme do pánve a necháme na vyšším plameni za stálého míchání zcela rozpustit.

3. V míse si smícháme mouku, kypřící prášek, xantanovou gumu a vejce a poté přidáme rozpuštěnou sýrovou směs.

4. Vypracujeme hladké těsto.

5. Těsto rozdělíme na 12 kousků po 32g. Každý kousek rozválíme v provázek a zamotáme do uzlíku ve tvaru preclíku.

6. Všechny preclíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme hrubou solí.

7. Plech vložíme do trouby a pečeme 15 minut.

8. Můžeme podávat klidně teplé.


Zpět