Nízkosacharidové preclíky
200g strouhané mozzarelly
150g mandlové mouky
30g krémového smetanového sýru typu Lučina
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 vejce
½ lžičky xantanové gumy
1 lžička soli
28g rozpuštěného másla
hrubozrnná sůl na posypání
1. Troubu předehřejeme na 200°C.
2. Mozzarellu spolu se sýrem vložíme do pánve a necháme na vyšším plameni za stálého míchání zcela rozpustit.
3. V míse si smícháme mouku, kypřící prášek, xantanovou gumu a vejce a poté přidáme rozpuštěnou sýrovou směs.
4. Vypracujeme hladké těsto.
5. Těsto rozdělíme na 12 kousků po 32g. Každý kousek rozválíme v provázek a zamotáme do uzlíku ve tvaru preclíku.
6. Všechny preclíky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme hrubou solí.
7. Plech vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
8. Můžeme podávat klidně teplé.