Nízkosacharidové Podzimní kapustové závitky
6 listů kapusty
2 mrkve
1 petržel
¼ celeru
¼ bílého hlávkového zelí
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
2 lístky bobkového listu
1l vody
sůl
1 lžíce sladké sojové omáčky
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1. Kořenovou zeleninu se zelím vložíme do kastrolu s vodou a kořením a dáme vařit do poloměkka.
2. Uvařenou zeleninu a zelí si nakrájíme na tenké proužky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
3. Na pánev si nalijeme olivový olej a rozpálíme, přídáme cibule a zlehka orestujeme. Přihodíme zeleninu a též orestujeme.
4. Do pánve přidáme sojovou omáčku a vinný ocet a ještě 2 minuty prohřejeme.
5. Během prohřívání si spaříme v zeleninovém vývaru kapustové listy.
6. Z listů si odkrojíme tuhé konce. Orestovanou zeleninu přendáme na kapustové listy a ubalíme rolky.