Nízkosacharidové ovesné krekry
120g mletých neloupaných mandlí
28g mletého lněného semínka
1 lžička jedlé sody
¼ lžičky soli
1 vejce
1 lžíce rozpuštěného másla
1. Předehřejeme si troubu na 170°C.
2. V míse smícháme mandle, lněné semínko, jedlou sodu a sůl.
3. V další misce vyšleháme vidličkou vejce s rozpuštěným máslem a přilijeme k suchým ingrediencím a rukama vypracujeme těsto.
4. Těsto vložte do lednice na 10 minut odpočinout.
5. Z těsta vyválíme mezi dvěma foliemi placku o 0,5cm tloušťce, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka, která ihned přendáváme na plech vyložený pečícím papírem.
6. Takto pokračujeme s celým těstem.
7. Plech vložíme do trouby na 12 minut.
8. Před servírováním krekry necháme vychladnout.
9. Podáváme s libovolnou pomazánkou, humusem nebo uzeným lososem či salámem.