Nízkosacharidové ovesné krekry  

120g mletých neloupaných mandlí
28g mletého lněného semínka
1 lžička jedlé sody
¼ lžičky soli
1 vejce
1 lžíce rozpuštěného másla

1. Předehřejeme si troubu na 170°C.

2. V míse smícháme mandle, lněné semínko, jedlou sodu a sůl.

3. V další misce vyšleháme vidličkou vejce s rozpuštěným máslem a přilijeme k suchým ingrediencím a rukama vypracujeme těsto.

4. Těsto vložte do lednice na 10 minut odpočinout.

5. Z těsta vyválíme mezi dvěma foliemi placku o 0,5cm tloušťce, ze které pomocí vykrajovátka vykrajujeme kolečka, která ihned přendáváme na plech vyložený pečícím papírem.

6. Takto pokračujeme s celým těstem.

7. Plech vložíme do trouby na 12 minut.

8. Před servírováním krekry necháme vychladnout.

9. Podáváme s libovolnou pomazánkou, humusem nebo uzeným lososem či salámem.


Zpět