Nízkosacharidové Mrkvovo zelné lasagne
4 velké mrkve
6 listů bílého zelí
50g špenátových listů
150g nízkotučného cottage sýru natural
1 vrchovatá lžíce nízkotučného tvarohu ve vaničce
2 rajčata
1 mallá cibule
1 lžíce olivového oleje
1 poctivá klobása s vysokým procentem masa
50g strouhaného parmezánu
voda
sůl
1. Mrkev očistíme a nakrájíme na silná kolečka, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Uvedeme vodu k varu, poté ztlumíme plamen a dále vaříme 10 minut.
2. Zelné listy vložíme po deseti minutách do kastrolu k mrkvi a vaříme do změknutí.
3. V menší misce si smícháme cottage sýr s tvarohem a mírně osolíme.
4. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem a orestujeme do změknutí.
5. Zelné listy vyndáme z vývaru a necháme okapat. Uvařenou mrkev umele v mlýnku na maso spolu s klobásou. Umletou směs přidáme prohřátna pánev s cibulí a důkladně promícháme.
6. Dno zapékací mísy vysteleme 3 zelnými listy, dále vrstvíme mrkovou směs, na tu přidáme na tenké plátky nakrájená rajčata, na rajčata dáme čerstvé špenátové listy a pak í vrstvy pak rozmýchaný cottage sýr s tvarohem.
7. Povrch opět zakryjeme zelnými listy, dále mrkvovou směsí, kterou na závěr zasypeme strouhaným parmezánem.
8. Zapékací misku vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme do zezlátnutí parmezánu.