Nízkosacharidové Mandlovo-dýňové sušenky
2 vejce
1 a ¼ šálku dýňového pyré
1 šálek mandlové mouky
1/4 šálku rozpuštěného másla
Sladidlo
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky Garam Masala
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička kypřícího prášku
100g Lučiny
20g rozpuštěné hořké čokolády na vaření
1. V misce smícháme vejce se sladidlem a vanilkovým extraktem. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré.
2. V druhé misce smícháme mandlovou mouku se zbylými sypkými ingrediencemi a promíchanou směs přidáme k vaječné směsi.
3. Důkladně promícháme, až vznikne lepivé těsto, ze kterého tvoříme lžící nebo kopečkovačem na zmrzlinu kopečky, které vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 25-30 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout.
5. Mezitím si ve vyšší nádobě si vyšleháme Lučinu s rozpuštěnou hořkou čokoládou, osladíme dle libosti a vzniklým krémem spojujeme vždy dvě sušenky k sobě.