Nízkosacharidové Mandlové muffiny s čokoládovou polevou 

Mandlové muffiny s čokoládovou polevou

100g mandlové mouky
2 bílky
sladidlo
¼ lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička citronové šťávy
poleva:
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa holandského typu
vlašské ořechy nebo kokosové plátky na ozdobu

1. Předehřejte si troubu na 175°C.

2. V míse smíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu a sůl.

3. V další míse smícháme sladidlo, olej, citronovou šťávu a bílky. Promícháme a přidáme do mísy s moukou.

4. Vystříkáme si formičky na muffiny, vlijeme do nich těsto a vložíme do trouby.

5. Muffiny pečeme 15 minut.

6. Během pečení si připravíme polevu tak, že rozpustíme kokosový alej a vmícháme do něj kakao.

7. Vyndáme muffiny z trouby, necháme vychladnout, pak dáme na 20 minut do mrazáku.

8. Chlazené muffiny potřeme čokoládovou polevou a posypeme ořechy nebo kokosovými plátky, dle fantazie.


Zpět