Nízkosacharidové Mandlové muffiny s čokoládovou polevou
100g mandlové mouky
2 bílky
sladidlo
¼ lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička citronové šťávy
poleva:
3 lžíce kokosového oleje
2 lžíce kakaa holandského typu
vlašské ořechy nebo kokosové plátky na ozdobu
1. Předehřejte si troubu na 175°C.
2. V míse smíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu a sůl.
3. V další míse smícháme sladidlo, olej, citronovou šťávu a bílky. Promícháme a přidáme do mísy s moukou.
4. Vystříkáme si formičky na muffiny, vlijeme do nich těsto a vložíme do trouby.
5. Muffiny pečeme 15 minut.
6. Během pečení si připravíme polevu tak, že rozpustíme kokosový alej a vmícháme do něj kakao.
7. Vyndáme muffiny z trouby, necháme vychladnout, pak dáme na 20 minut do mrazáku.
8. Chlazené muffiny potřeme čokoládovou polevou a posypeme ořechy nebo kokosovými plátky, dle fantazie.