Nízkosacharidové Lískooříškové pomerančové sušenky
180g změklého másla
140g mandlového másla
1 vejce
vanilkový extrakt
180g mletých lískových ořechů
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
½ lžičky skořice
¼ lžičky zázvoru
1 lžička perníkového koření
1 lžička čerstvě nastrouhané kůry z bio pomeranče
Na zdobení:
60 g hořké čokolády
1. Troubu předehřejme na 175°C.
2. Ve středně velké míse smícháme máslo s vejcem a vanilkou.
3. V další míse smícháme najemno namleté lískové ořechy, sodu, sůl a koření. Poté přidáme pomerančovou kůru a vše promícháme.
4. Následně smícháme směs z vejce a másla se směsí z ořechů.
5. Pomocí rukou tvarujeme z těsta kuličky.
6. Koule vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí prstu nebo lžíce kuličky jemně přimáčkneme k plechu tak, aby byly cca 1,5 cm vysoké.
7. Plech vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut.
8. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.
9. Hotové sušenky necháme úplně vychladnout a poté je z poloviny namáčíme v čokoládě.