Nízkosacharidové Lilkové lasagne 

2 lilky, nakrájené na plátky
1 šálek boloňské omáčky
330g mraženého špenátu
200g feta sýru
125g mozarelly, nakrájené na plátky
30g parmazánu, nastrouhaného
6ks vajec
85g olivového oleje
Sůl a pepř

1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.

2. Lilek potřete z jedné stran mašlovačkou olejem, přendejte na plech, osolte, opepřete a pečte 20 minut.

3. Mražený špenát vložte do hrnce s vodou a povařte do rozmražení. Špenát sceďte a nechte vychladnout.

4. Vejce rozšlehejte v misce, osolte a na pánvi potřené olejem udělejte vaječné omelety, dokud nespotřebujete celou misku rozšlehaných vajec.

5. Dno zapékací misky vyložte polovinou omelet. Omelety potřete boloňskou omáčkou, poté dejte vrstvu lilků, následně mozarellu, polovinu vyždímaného špenátu. Na špenát přijde vrstva nadrobeného feta sýru a celé

zakryjeme druhou polovinou omelet.6. Poté pokračujeme od začátku s jednotlivými vrstvami.

7. Na konec povrch posypeme strouhaným parmazánem a vložíme do trouby.

8. Pečeme 25-30 minut. Hotové vyndáme z trouby, necháme mírně vychladnout a rozdělíme na jednotlivé porce.


Zpět