Nízkosacharidové Ledové bonbóny s domácí čokoládovou pomazánkou
Bonbóny:
150g zakysané smetany
sladidlo
150ml vody
Pomazánka:
360g hořké čokolády
250ml mléka
kůra z 1 pomeranče
60ml čerstvé pomerančové šťávy
sladidlo
1. Ve vyšší nádobě smíchejte všechny ingredience na bonbóny a vyšlehejte je do tužší konzistence.
2. Směs přelijte do silikonové formy na bonbóny a dejte do mrazáku na minimálně 2h ztuhnout.
3. Mezitím si připravte čokoládovou pomazánku tak, že nasekejte čokoládu nadrobno a dejte ji do mísy.
4. V rendlíku zahřejte mléo a nastrouhanou pomerančovou kůru těsně pod bod varu.
5. Přeceďte na čokoládu a rozmíchejte.
6. Vmíchejte pomerančovou šťávu, aby vznikla jemná pomazánka.
7. Bonbóny vyndáme ze silikonové formy a přelijeme čokoládovou pomazánkou.