Nízkosacharidové Květákové tyčinky
1 ks květáku
2 vejce
sůl a pepř na dochucení
½ šálku + ¾ šálku nastrouhané mozzarelly
1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
1. Troubu si předehřejeme na 220°C. Květák očistíme a vložíme do mixéru. Mixujeme do konzistence jemné květákové rýže.
2. Květák vložíme do kastrolu a uvaříme do měkka. Důkladně scedíme přes utěrku a přebytečnou vodu vymačkáme.
3. Květák smícháme s vejci, nastrouhanou mozzarellou, bylinkami, dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily v jednolité těsto.
4. Těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a lžící rozprostřeme do placky o tloušťce přibližně 0,5-1cm.
5. Plech vložíme do trouby, pečeme cca 18 minut, plech vytáhneme, posypeme ještě jednou vrstvou strouhané mozzarelly a vrátíme zpět do trouby ještě na 5 minut, dokud povrch nezezlátne.
6. Placku vyndáme z trouby a nařežeme na tyčinky.