Nízkosacharidové Kokosové laskonky 

1 hrnek kokosové mouky
1 vejce
2-3 lžíce přepuštěného másla (povoleného)
1 lžička kypřícího prášku
Citrónová kůra
1 vrchovatá lžíce erythritolu
Kokosové mléko dle potřeby

Krém:
200g krémového smetanového sýra
3 lžíce kakaa
2 lžíce limetkové šťávy
15 kapek čokoládové stévie nebo jiného sladidla

1. Ve velké míse vyšlehejte máslo, sladidlo a vejce. Přidejte kypřící prášek, citronovou kůru a nakonec vmíchejte kokosovou mouku a postupně přidávejte kokosové mléko podle potřeby.

2. Pomocí rukou vypracujte vláčné těsto, zabalte hod o potravinářské fólie a nechte ho v lednici cca 10 minut vychladnout.

3. Hotové těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na placku. Pomocí vykrajovátek vykrojte laskonky.

4. Laskonky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 7-9 minut. Hotové laskonky nechte vychladnout.

5. Než laskonky vychladnou, připravte si krém tak, že vyšleháte všech ingrediencí na krém do hladkého krému, kterým poté plňte pomocí zdobícího sáčku nebo lžičkou jednu laskonku a poté přiklopte druhou.


Zpět