Nízkosacharidové klášterecké rohlíčky 

100g mandlové mouky
20g mletého lněného semínka
50g mletých vlašských nebo lískových ořechů
50g strouhané hořké čokolády min 85% kakaa
100g másla
1 žloutek
vanilkové flav drops

Poleva:
hořká čokoláda min 85% kakaa
kokosový olej

1. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v lednici. Vychlazené těsto vmáčkněte do silikonové formy na rohlíčky.

2. Rohlíčky pokládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C přibližně 12-15 minut.

3. Ve vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu s kokosovým olejem.

4. Po zchladnutí rohlíčky máčíme oběma koncemi v rozpuštěné čokoládě.


Zpět