Nízkosacharidové kapustové karbanátky bez lepku 

1 kapusta
2 vejce
¾ šálku strouhaného parmazánu
¼ šálku mletého zlatého lněného semínka
½ lžičky soli
¾ lžičky pepře
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžička oregana
¾ lžičky mletého chilli
1 šálek mletého lněného semínka na obalení

1. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

2. Kapustu natrháme a pokrájíme na menší kusy, vložíme do hrnce s vodou a spaříme.

3. Spařenou kapustu scedíme a vložíme do mixéru. Přidáme zbylé ingredience a umixujeme.

4. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme v mletém lněném semínku.

5. Karbanátky vložíme na plech a do trouby. Pečeme, dokud povrch nezezlátne.


Zpět