Nízkosacharidové Domácí bounty tyčinky
200g strouhaného kokosu
30g vanilkového proteinového prášku
3 bílky
¼ lžičky xantalové gumy
30g hořké čokolády
½ lžičky kokosového oleje
1. Kokos přendáme do mixéru a mixujeme na vysoké otáčky, dokud nevznikne kokosové máslo. Přidáme proteinový prášek a ještě zamixujeme, aby se směs spojila.
2. V další vyšší nádobě vyšleháme bílky s xantalovou gumou do tuha.
3. Vanilko-kokosovou směs přidáme k bílkům a důkladně promícháme.
4. Ze směsi tvoříme kvádříky, které vložíme na chvilku do mrazáku.
5. Mezitím si v horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.
6. Kokosové kvádříky vyndáme z mrazáku a potíráme je ze všech stran mašlovačkou, kterou namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
7. Potřené tyčinky pokládáme na prkénko, na kterém máme položené špejle, aby se nám nepřilepily a vrátíme zpět do mrazáku na 5 minut ztuhnout.