Nízkosacharidové Cuketové rolky s artyčokem 

Citrónovo-artyčokové pesto:
15g čerstvé bazalky
15g čerstvé petrželky
2 stroužky česneku, utřeného
kůra z 1 citrónu
4 lžíce citrónové šťávy
½ šálku pekanových ořechů
30g strouhaného parmazánu
60 ml olivového oleje
200g artyčokových srdíček, zbaveného nálevu
½ lžičky soli
Čerstvý mletý pepř

Rolky:
250g citrónovo-artyčokového pesta
2 lžíce olivového oleje
400g cuket (2 střední)

1. Nejprve si připravíme pesto. Všechny ingredience vložíme do mixéru a umixujeme do hladka.

2. Pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme cuketu na plátky.

3. Cuketové plátky potřeme pestem a zabalíme do rolky.

4. Rolky přendáme na stojato na talíře, posypeme čerstvou chilli papričkou a ozdobíme petrželkou.


Zpět