Nízkosacharidové Čokoládové brownies bez mouky
140g čokolády na vaření min 85% kakaa
4 lžíce másla
3 vejce
½ šálku Erythritolu
¼ šálku mascarpone
¼ šálku neslazeného kakaového prášku
½ lžičky soli
50g na hrubo nasekaných vlašských ořechů
1. Troubu předehřejeme na 180°C a nádobu na brownies vystříkáme olejem ve spreji nebo vyložíme pečícím papírem.
2. Ve vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu s máslem, promícháme. Když je máslo i čokoláda rozpuštěné, vypneme plamen.
3. V další nádobě vyšleháme vejce se sladidlem do pěny, přidáme mascarpone a vyšleháme dohladka.
4. Jako další přimícháme kakao a sůl.
5. Na závěr přilijeme rozpuštěnou čokoládu s máslem a zašleháme do těsta. Jemně přimícháme vlašské ořechy.
6. Těsto přendáme do zapékací nádoby, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
7. Upečené brownies necháme vychladnout a poté až nakrájíme.