Nízkosacharidové Boloňské špagety 

2 lžíce olivového oleje
Menší cibule
1 mrkev
1/5 bulvy celeru
500g mletého hovězího masa
2 dcl červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
3/4 l vlažné vody
2 dcl mléka
Muškátový oříšek
Sůl a pepř
1 balení bez sacharidových nudlí
2 lžíce strouhaného parmazánu

1. V kastrůlku necháme rozehřát olej. Zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev s celerem. Potom mleté hovězí maso, vše orestujeme do chvíle, než maso ztmavne a olej se zcela vstřebá.

2. Vše zalijeme červeným vínem. Vaříme, dokud se alkohol neodpaří.

3. Koncentrovaný rajčatový protlak rozmícháme ve ¾ litru vlažné vody. Zředěnou šťávu nalijeme do ragú.

4. Zakryjeme je pokličkou a necháme dusit alespoň 2 -2,5 hodiny.

5. Když je tekutina téměř odpařená, přilijeme skleničku mléka a posypeme mletým muškátovým oříškem.

6. Naposledy zamícháme a nandáme na špagety uvařené dle návodu na obale.

7. Posypeme parmazánem


Zpět