Nízkosacharidové, bezlepkové gnocchi
1/2 květáku
1 vejce
sůl
1 lžička xantalové gumy
kokosová mouka dle potřeby
1. Květák očistíme a vložíme do mixéru. Mixujeme do konzistence jemné květákové rýže.
2. Květák vložíme do kastrolu a uvaříme do měkka. Důkladně scedíme přes utěrku a přebytečnou vodu vymačkáme.
3. Květák smícháme s vejcem, dochutíme solí a přisypeme mouku spolu s xantalovou gumou. Vidličkou důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily v jednolité těsto. Dle potřeby přisypáváme mouku.
4. Nyní vezme těsto do rukou a vytvoříme váleček, který nakrájíme na jednotlivé kousky, ze kterých tvarujeme válečky ve tvaru noků.
5. Hotové nočky přimáčkneme ze všech stran vidličkou, aby dostaly ten správný vzhled.
6. Nočky vložíme na pánev pomašlovanou olejem a zlehka orestujeme ze všech stran, aby se zatáhly.