Nízkosacharidová Vanilková zmrzlina s granátovým jablkem
250 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
sladidlo
½ lžičky vanilkového aroma
¼ lžičky xantalové gumy
semínka z ½ granátového jablka
1. V kastrůlku si zahřejeme smetanu spolu se sladidlem, ale nesmí se vařit, jen nechat sladidlo rozpustit.
2. V hluboké misce vyšleháme žloutky do pěny spolu s vanilkovým aroma.
3. Smetanu sundáme z plotny a po lžících zašleháváme do žloutků, ale opravdu opatrně, aby se nám žloutky nezdrcly.
4. Až zašleháme celou smetanu, přidáme xantalovou gumu a ještě prošleháme.
5. Směs přelejte do nádoby, kterou vložíme do mrazáku. Po 20 minutách promícháme, přidáme granátové jablko a ještě zamícháme, aby bylo granátové jablko rovnoměrně v celé zmrzlině. Vrátíme zpět do mrazáku minimálně na 2h.