Nízkosacharidová Smetanová zmrzlina se sušenkou 

Kondenzované mléko             viz recept zde
300 ml smetany ke šlehání
1 dávka čokoládové sušenky

Čokoládová sušenka:
50g mandlové mouky
15g holandského kakaa
50g Erythritolu
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
Špetka soli
1 vejce
1 lžíce kokosového oleje

1. Zatímco se dělá kondenzované mléko, upečte si sušenku.

2. Troubu předehřejte na 150°C. Všechny ingredience vložte do misky a pořádně promíchejte.

3. Těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem a uhlaďte lžící nebo pomocí druhého pečícího papíru zmačkněte na 1 cm placku.

4. Plech vložte do trouby a pečte 12-15 minut do křupava. Nechte vychladnout a poté nalámejte na menší kousky.

5. Smetanu vylijte do mísy a vyšlehejte do tuha. Jemně vmíchejte po lžičkách do kondenzovaného mléka. Přidejte část nalámané sušenky. Část ponechte na posypání.

6. Hotový krém se sušenkou přelijte do pečící nádoby na chléb, kterou jsme nejprve vyložili pečícím papírem a posypte povrch zbytkem sušenky.

7. Nádobu vložte do mrazáku minimálně na 4-6h.

 


Zpět