Nízkosacharidová Skořicovo-lísková hnízda s pomerančovým extraktem 

300 hrnky mletých lískových ořechů
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
1 lžička pomerančového extraktu
280g hrnek mandlového másla
15g kokosového oleje
½ lžičky xantanové gumy
100g erythritolu

Čokoládový krém:
100g čokolády 99% kakaa
250g másla
125g mascarpone
100g Erythritolu mletého

1. Troubu předehřejeme na 175°C.

2. Ve větší míse smícháme společně lískové oříšky, jedlou sodu a skořici. Poté přidáme pomerančový extrakt, mandlové máslo a kokosový olej a pomocí rukou propracujeme tak, aby se nám všechny ingrediencespojily.

3. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 15 minut do lednice, aby se s ním lépe pracovalo.

4. Z těsta odebereme vždy množství odpovídající jedné lžíci, ze kterého pomocí rukou vytvoříme kuličku, kterou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

5. Prstem jemně přimáčkneme kuličku k plechu a koncem vařečky do jejich prostředku uděláme důlky.

6. Plech vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme po dobu 8 – 10 minut.

7. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a v mixéru vyšleháme máslo do pěny, přidáme erythritolu a mascarpone. Ještě prošleháme v hladký krém.

8. Rozpuštěnou čokoládu pomalu vlejváme do mixéru do krému a zašlehám, dokud se nám nevytvoří hladká hmota.

9. Krém necháme vychladnout tak, aby nebyla příliš tekutý a dal se přendat do zdobícího sáčku.

10. Upečená hnízda vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.

11. Pomocí zdobícího sáčku plníme důlky hnízd čokoládovým krémem.


Zpět