Nízkosacharidová Proteinová čokoládová zmrzlina
125 ml mandlového mléka
125 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
sladidlo
30g čokoládového proteinového prášku
50g hořké čokolády
¼ lžičky xantalové gumy
1. V kastrůlku si zahřejeme mléko a smetanu spolu se sladidlem, ale nesmí se vařit, jen nechat sladidlo rozpustit.
2. V hluboké misce vyšleháme žloutky do pěny spolu s čokoládovým proteinovým práškem.
3. Mléko sundáme z plotny a po lžících zašleháváme do žloutků, ale opravdu opatrně, aby se nám žloutky nezdrcly.
4. Až zašleháme celé mléko se smetanou, přidáme xantalovou gumu a ještě prošleháme.
5. Směs přelijte do nádoby, kterou vložíme do mrazáku. Po 20 minutách promícháme, vrátíme zpět do mrazáku a takto ještě jednou zopakujeme. Necháme v mrazáku minimálně na 2h ztuhnout.