Nízkosacharidová pizza s kuřecím masem (bezlepkový recept, nízkosacharidový recept)
Krusta:
2 hrnky květáku
1 hrnek mozzarelly
1 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička sušené bazalky
1 stroužek česneku
Náplň:
1 kuřecí prso
sůl
2 žampiony
lístky bazalky
rukola
4 lžíce rajčatové passaty
4 plátky nízkotučného eidamu
1. Květák i mozzarellu nastrouháme nahrubo. Květám dáme do hrnce s vodou, mírně osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu do poslední kapky. Poté vmícháme mozzarellu, vejce, sůl, bylinky a česnek. Vše důkladně promícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
2. Lžící uplácáme z těsta tenkou placku a pečeme v předem předehřáté troubě cca 30 minut na 180°C.
3. Mezitím si orestujeme na lžíci olivového oleje očištěné a mírně osolené kuřecí prso. Po upečení prsíčko nakrájíme nebo natrháme na menší kousky či kostičky.