Nízkosacharidová Ořechovo maková granola
1 šálek vlašských ořechů
1 šálek lískových ořechů
1 šálek para ořechů
1 šálek strouhaného kokosu
½ šálku mandlové mouky
¼ šálku lněných semínek
½ šálku máku
¼ šálku dýňových semínek
½ šálku proteinového prášku
Sladidlo
Citrónová šťáva z ½ citrónu
Kůra z ½ citrónu
1 lžička skořice
Špetka soli
1 bílek
2 lžíce vody
1. Troubu předehřejeme na 150°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
2. Para a vlašské ořechy nasekáme na menší kousky. Ve větší míse smícháme všechny ingredience dohromady kromě bílku. Důkladně vše promícháme.
3. Bílek vyšleháme vidličkou a přimícháme ke směsi s ořechy, přidáme dvě lžíce vody, aby se vše krásně spojilo v hrudkovitou směs, kterou přendáme na plech a pečeme 30-40 minut.
4. Během pečení občas promícháme a rozkouskujeme, aby se vše neslepilo v jednolitou placku. Hotovou granulu vyndáme a necháme vychladnout.