Nízkosacharidová Meruňková panna cotta 

Meruňková panna cotta 

500 ml smetany ke šlehání
2 lžičky jemně mleté želatiny
sladidlo
1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný (včetně dřeně)
rostlinný olej na vytření formiček
200g meruňěk

1. Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala.

2. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem.

3. Smetanu vlijte do rendlíku spolu se sladidlem a vanilkou a zahřívejte na středním plameni. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a minutu až dvě povařte, aby se želatina rozpustila.

4. V rendlíku si svařte vypeckované a pokrájené na půlky meruňky. Vařte za občasného promíchání do měkka. Tyčovým mixérem umixujte na jemno. V případě potřeby doslaďte.

5. Umixované meruňky přendejten na dno vymazaných formiček. Smetanu přeceďte a vlijte na meruňky. Formičky dejte na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnily.


Zpět