Nízkosacharidová Čokoládová pěna
½ hlávky květáku
100g hořké čokolády (99%)
sladidlo
½ lžičky citronového aroma
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 lžíce amaretta
malá špetka sušené chilli papričky
hrst nasekaných ořechů dle chuti na ozdobu
1. Květák si natrháme na jednotlivé růžičky a vložíme do hrnce s vodou, tak aby byly růžičky zcela ponořené. Květák uvaříme do měkka, těméř rozvaříme.
2. Uvařený květák zcedíme a necháme odkapat. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládou.
3. Zcezený květák přendáme do mixéru, přidáme zbylé ingredience a mixujeme do hladké směsi.
4. K hladké směsi přelijeme rozpuštěnou čokoládu a ještě krátce promixujeme, aby se čokoláda zcela spojila s květákovou směsí.
5. Hotovo pěnu přendaváme do mističek či skleniček a zdobíme nasekanými oříšky a vložíme do lednice zchladnout.