Nízkosacharidová Česneková foccacia s tymiánem
200g nastrouhané mozzarelly
60g smetanového krémového sýru
1 lžička bílého vinného octa
1 vejce
½ lžičky soli
100g mandlové mouky
½ lžičky granulovaného česneku
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
½ lžičky mořské soli
½ lžičky čerstvého tymiánu, natrhaného na jednotlivé lístky
1. Předehřejte si troubu na 200°C.
2. Strouhanou mozzarellu společně se sýrem přendejte na pánev. Za občasného promíchání zahřejte, dokud se sýry nerozpustí a nespojí.
3. Přidejte zbytek ingrediencí, kromě posledních čtyřech surovin a promíchejte.
4. Těsto přendejte na plech vyložený pečícím papírem, gumovou stěrkou rovnoměrně roztáhněte do tvaru kruhu, tak aby zůstalo dostatečně vysoké a na pár místech propíchněte vidličkou.
5. Vložte do trouby a pečte 12 minut.
6. Poté foccaciu zakápněte olivovým olejem, posypejte nasekaným česnekem a tymiánem, osolte. Vraťte zpět do trouby na dalších 10 minut.
7. Před podáváním nechte foccaciu vychladnout.