Nízkosachardivový Zapečený brokolicový koláč
Krusta:
300g arašídového másla
1 vejce
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce sezamových semínek
sůl a pepř
Náplň:
1 brokolice
2 stroužky česneku
¼ kelímku smetany ke šlehání
sůl
pepř
muškátový oříšek
2 vejce
1. V misce si smícháme všechny ingredience na krustu. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrné rozprostřeme. Plech vložíme do trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut.
2. Upečenou krustu vyndáme z trouby, necháme vychladnout a rozdrobíme na hrubší drobky.
3. Nadrobenou směs vtlačíme do vystříkané olejem ve spreji formy na koláč a důkladně upěchujeme jak na dno, tak na stěny cca do výšky 3 cm.
4. Brokolici si očistíme a nakrájíme na jednotlivé růžičky. Vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a krátce povaříme. Hotovou brokolici slijeme a pokrájíme na menší kousky.
5. Pokrájenou brokolici přendáme na krustu a zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou, do které jsme prolisovali česnek a okořenili.
6. Formu na koláč vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut, dokud není tekutá hmota i uprostřed tuhá.