Mrkvová omáčka s mozzarellou - nízkosacharidový recept 

 Mrkvová omáčka s mozzarellou

300g mrkve
100g cibule
snitka rozmarýnu
větvička tymiánu
čerstvý majoránka
sůl
pepř
oliovový olej
malá čerstvá chilli paprička
05l vývaru nebo vody
125g mozzarella light
čerstvá nasekaná petrželka

1. Mrkev a cibuli si nakrájíme na kostičky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 250°C spolu s tymiánem, rozmarýnem a majoránkou. Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme zhruba 45minut.

2. Po upečení přendáme mrkev do mixéru, přilijeme vývar nebo vodu, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou chilli papričku a rozmixujeme do hladka.

3. Omáčku přelijeme do zapékací mísy, poklademe na plátky nakrájenou mozzarellu, a dáme do trouby pod gril, dokud se nám mozzarella nerozteče.

4. Hotovou omáčku vyndáme z trouby a dozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.


Zpět