Mleté hovězí s květákem a dýní - nízkosacharidový recept
230g na kostičky pokrájené dýně
1 menší pórek
1 menší hlávka květáku
Pár větviček čerstvého tymiánu
3 lžíce olivového oleje
200g mletého hovězího masa
1 stroužek česneku
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Dýni zbavíme slupky, semínek a nakrájíme na menší kostičky (cca 2cm). Plech vyložte pečícím papírem.
2. Květák nakrájejte na růžičky a dejte na plech spolu s kostičky dýně a posypejte lístky tymiánu, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte 35-45 minut.
3. Upečenou zeleninu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
4. Mezitím, co se zelenina peče, tak si rozpalte na pánvi lžíci olivového oleje. Přidejte nakrájený pórek na kolečka a mleté maso, prolisovaný česnek a sůl. Orestujte, aby bylo maso zcela propečené.
5. K masové směsi přihoďte pečenou zeleninu a promíchejte.
6. Můžete podávat buď takto samostatně, nebo posypané kozím sýrem.