Maso primavera - nízkosacharidový recept
2 lžíce tuku na smažení
1 ks cibule, na kostičky
2 stroužky česneku, na plátky
1 lžička nasekaného čerstvého oregana
1 lžička čerstvého tymiánu
3 velká rajčata, na kostičky
300g uzeného nebo jakéhokoli jiného masa
1 malá cuketa, na střední kostky
2 hrstě zelených fazolek, překrojených na půl
1 lžička soli
½ lžičky černého pepře
2 lžíce nasekaných čerstvých bazalkových lístků
1. Ve velkém hrnci zahřejte tuk. Přidejte cibuli, česnek, oregano a tymián a opékejte 2 až 3 minuty, až cibule zesklovatí a česnek se rozvoní.
2. Přidejte rajčata a maso a za občasného zamíchání opékejte asi 3 až 4 minuty, až rajčata změknou.
3. Přidejte zelené fazolky a cuketu a dál vařte asi 5 až 6 minut, až bude zelenina křehká a maso propečené.
4. Směs osolte, opepřete a přidejte bazalku, půl minuty míchejte, ať se všechno propojí. Ihned podávejte s oblíbenou přílohou nebo jen tak.