Marinované kuře na grilu - nízkosacharidový recept
1,6 kg celého kuřete naporcovaného na čtvrtky
4 stroužky česneku
10g čerstvého zázvorového kořene
3 zelené cibulky
½ lžičky kajenského pepře
1lžička soli
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mletého hřebíčku
½ lžičky mletého muškátového oříšku
½ lžičky mleté skořice
¼ šálku limetkového šťávy
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce zakysané smetany
1. Všechny ingredience kromě kuřecích čtvrtek vložte do mixéru a umixujte dohladka.
2. Kuřecí čtvrtky pomocí mašlovačky potřete ze všech stran marinádou a vložte do pekáčku, zakryjte folií a nechte minimálně 2h, nejlépe však přes nocmarinovat.
3. Předtím, než budeme kuře grilovat, vyndáme ho včas z lednice, aby kuře mělo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 175°C.
4. Marinované kuře přendáme do pekáče a vložíme do trouby. První hodinu pečeme kuře přikryté pečícím papírem. Po hodině sundáme pečící papír a dopečeme kuře zbylých 10-15 minut, dokud nebude na povrchu krásně hnědé.