Losos s tymiánovo koprovou omáčkou - nízkosacharidový recept
350g lososa s kůží
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce čerstvého kopru
1 lžíce sádla
Sůl a pepř
Omáčka:
3 lžíce nízkotučné zakysané smetany
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce čerstvého kopru
Sůl a pepř
Sušená chilli paprička
1. Lososa posypeme tymiánem, koprem, osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev se sádlem kůži dolu.
2. Po 4 minutách lososa otočíme kůží nahoru a vaříme další 4 minuty. Pokud chcete lososa více propečeného, nechte si ho tam déle.
3. Hotového lososa přendáme na talíř a zakryjeme, aby nevychladl. Do pánve s výpekem přendáme smetanu, koření a provaříme, dokud nevznikne omáčka.
4. Podáváme s dušenou brokolicí politou omáčkou a nasekanou chilli papričkou stejně jako lososa.