Losos s konopnou strouhankou a celerovým salátkem - nízkosacharidový recept
175g čerstvého lososa
1 lžíce konopných semínek
¼ lžičky kurkumy
¼ lžičky sladké papriky
sůl
Celerový salátek:
75g kořenového celeru
1 lžička nízkotučné majolky
1 lžička nízkotučné zakysané smetany
¼ lžičky bílého vinného octa
sůl a pepř na dochucení
1. V menší mističce smícháme konopné semínko s kořením, obalíme v něm lososa a vložíme na rozpálenou grilovací pánev. Lososa pečeme 4 minuty z každé strany.
2. Mezitím si připravíme celerový salátek. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno. V další mističce smícháme majolku, smetanu, vinný ocet, sůl a pepř, důkladně promícháme, aby se všechny ingredience důkladně smísily. Přidáme nastrouhaný celer a zamícháme do omáčky, aby z ní byla lepivá směs a všechen celer byl pokryt omáčkou.
3. Salátek podáváme spolu s lososem.