Květákové pyré s kachními prsíčky - nízkosacharidový recept
200g květáku
1 lžíce másla
50ml vlažného mléka
špetka soli
½ lžičky tymiánu
½ lžičky petrželky
1. Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru a umixujeme na jemno.
2. Květákový kuskus vložíme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.
3. Kachní prsíčka očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem . Kůži nařízneme do křížku, osolíme a opepříme.
4. Rozpálíme si grilovací pánev. Okořeněná prsíčka položíme na pánev kůži dolu a restujeme dokud není kůže krásně zlatá a křupavá, cca 5 minut.
5. Když je prso z jedné strany hotové, otočíme a restujeme z druhé strany též 5 minut.
6. Uvařený květák zcedíme. Do hrnce s květákem přidáme máslo a mléko. Tyčovým mixérem umixujeme do hladka. Osolíme, přidáme koření a důkladně promícháme.
7. Kachní prso sundáme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout, poté krájíme na tenké plátky.