Kuřecí prsní roláda - nízkosacharidový recept 

1 kuřecí prso
1 lžíce olivového oleje
½ středně velké cibule
2 středně velké žampiony nakrájené na plátky
1 lžíce Lučiny
1 lžíce bryndzy
sůl a pepř na dochucení
větší hrst polníčku
1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
2 lžíce vidličkou rozmačkaného avokáda

1. Kuřecí prso očistíme a rozřízneme v půli, jako kdybychom do něj chtěli udělat kapsu, ale též nedořízneme do konce. Snažíme se udělat co největší masovou plochu, aby se dala zarolovat.

2. Na menší pánvičce rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a žampiony a krátce orestujeme. Když je směs orestovaná, přidáme Lučinu a bryndzu, promícháme. Směs osolíme a opepříme. Ještě promícháme a necháme prohřát.

3. Prso si ještě rozklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme a namažeme rozmačkaným avokádem. Navrstvíme polníček po celé ploše a na závěr naneseme z pánve orestovanou žampionovou směs.

4. Prso i s vrstvami zarolujeme, pomocí párátek zajistíme, aby se roláda nerozevírala, vložíme na alobal a přendáme na rozpálený gril.

5. Grilujeme 40 minut na 225°C. Po ugrilování roládu nakrájíme na silnější plátky.

 


Zpět