Kuřecí prsa cacciatore - nízkosacharidový recept 

4 lžíce tuku na smažení
500g kuřecího masa
½ lžičky soli
½ lžičky černého pepře
½ cibule, nasekané nadrobno
½ červené papriky, na drobné kostičky
1 šálek žampionů, na plátky
2 stroužky česneku utřené
1 lžíce kaparů
400g sekaných konzervovaných rajčat
1 šálek kuřecího vývaru nebo vody
1 lžíce čerstvých bazalkových lístků, nasekaných nahrubo

1. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce tuku. Kuřecí prsa pokrájejte na velké kusy, nebo použijte celé kuřecí paličky, nebo kuřecí stehna. Maso osolte, opepřete a vložte do pánve. Nechte z každé strany asi 3 minuty zatáhnout do zlatohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

2. Do stejné pánve, vložte zbývající 2 lžíce tuku, přidejte cibuli a papriku a 2 až 3 minuty restujte, až cibule zesklovatí. Přidejte žampiony a dál míchejte a opékejte, asi 2 minuty. Přidejte česnek a nechte asi minutu rozvonět. Přisypejte i kapary a rajčata.

3. Vraťte do pánve kuře a zalijte směs vývarem nebo vodou. Zmírněte plamen a nechte táhnout asi 30 minut, než kuře dosáhne vnitřní teploty 70°C.

4. Ozdobte nasekanou bazalkou.


Zpět