Krůtí Satay s brokolicí - nízkosacharidový recept
½ krůtího prsa nakrájeného na drobné kostičky
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce arašídového másla
¼ zelené papriky
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky oleje
1 lžíce Erythritolu
2 lžičky chilli pasty
1 lžička strouhaného česneku
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky papriky
Šťáva z ½ limetky
1. Na rozpálenou pánev s olej vložte maso a orestujte ze všech stran do zlatova. Poté přidejte česnek a promíchejte.
2. Jakmile zhnědne i česnek, přidejte sojovou omáčku, Erythritol, rýžový ocet a chilli pastu.
3. Nechte minutu provařit. Poté přidejte arašídové máslo a limetkovou šťávu.
4. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte omáčku vodou.
5. Mezi vařením si spařte brokolici vařící vodou a nechte ve vodě, dokud jí nepřidáme k masu.
6. Vše důkladně míchejte, přidejte kajenský pepř a papriku.
7. Když je vše uvařené, přimíchejte na tenké proužky nakrájenou papriku a na drobné růžičky nasekanou, scezenou brokolici.
8. Na závěr promíchejte, aby bylo vše pokryté omáčkou a můžete podávat.