Krůtí roláda s brokolicovo mrkvovou fáší
1kg krůtích prsou
150g slaniny – tenké plátky
2 ks střední mrkve
½ hlávky brokolice
2 lžíce másla nebo sádla
3 lžíce dijonské hořčice
200g Cottage natural
½ lžíce sušeného tymiánu
sůl
pepř
½ litru vývaru nebo vody na podlití
150 ml smetany ke šlehání
1. Krůtí prso nařežeme jako knihu, aby nám vznikl, co největší a nejtenčí plát a naklepeme do tvaru obdélníku, osolíme a opepříme z obou stran.
2. V mixéru umixujeme brokolici, mrkev na maličké kostičky, vmícháme sůl, pepř, tymián a Cottage sýr.
3. Celou plochu prsa namažeme hořčicí, položíme na prso slaninu a nandáme brokolicovo mrkvovou fáš.
4. Maso srolujeme a roládu vložíme do vymazaného pekáče máslem nebo sádlem. Přidáme zbytek fáše a podlijeme vývarem.
5. Pekáč s roládou vložíme do trouby a pečeme na 200°C 45 minut, nebo dokud není roláda propečená.
6. Upečenou roládu vyndáme z pekáče na talíř. Do výpeku se zbylou fáší přilijeme smetanu a tyčovým mixérem umixujeme do hladké omáčky, kterou dochutíme solí a pepřem.
7. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s krémovou omáčkou.