Krůtí prsa s brokolicí a olivami 

800g krůtích prsou
olivový olej
4 stroužky česneku
pálivá paprička
200 g brokolice
100 g oliv (zelené, černé)
100 ml bílého suchého vína
200 ml drůbežího vývaru
2 lžíce čerstvé petrželky
50 g másla
sůl
pepř

1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z obou stran je osolíme a opepříme.

2. Na pánvi si rozehřejeme olej a prsa orestujeme dozlatova.

3. Maso vyndáme na talíř a do stejné pánve přilijeme trochu oleje a orestujeme na plátky nakrájený česnek a postupně přidáváme najemno nakrájenou pálivou papričku, pak růžičky brokolice a na plátky nakrájené olivy.

4. Zeleninu podlijeme vínem a necháme zredukovat.

5. Poté podlijeme drůbežím vývarem.

6. Plátky masa vložíme zpět do pánve a chvíli povaříme.

7. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou, promícháme, a nakonec zjemníme máslem.

 


Zpět