Krůtí placičky - nízkosacharidový recept
2 lžíce olivového oleje
½ cibule
250g mletého krůtího masa
25g mandlové mouky
1 vejce
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce čerstvé šťávy z citrónu
1 lžíce čerstvě nasekané petrželky
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
¼ lžičky mletého chilli
2 stroužky česneku
Salátek:
150g ledového salátu
1 jalapeňo paprika, zbavená semínek a nasekaná na jemno
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžíce jablečného vinného octa
1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
2 lžíce olivového oleje
¼ lžičky soli
čerstvý mletý pepř
1. Cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a vložíme do mixéru spolu s česnekem. Umixujeme najemno.
2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem na ní orestujeme do měkka.
3. Přendejte cibuli s česnekem do mísy, přidejte zbytek ingrediencí a řádně promíchejte.
4. Z masové směsi tvarujte placičky, které osmahněte na grilovací pánvi.
5. Placičky osmahněte z obou stran.
6. Mezitím si připravte salátek. Ledový salát nakrájejte na tenké proužky, jako když krájíte strouhané zelí.
7. Salát přendejte do misky, přidejte zbytek ingrediencí a promíchejte.
8. Salát podávejte s krůtími placičkami.