Krůtí kuličky - nízkosacharidový recept
2 lžíce olivového oleje
½ cibule
250g mletého krůtího masa
25g mandlové mouky
1 vejce
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
¼ lžičky mletého chilli
2 stroužky česneku
Omáčka:
1 šálek smetany ke šlehání
1 lžička čerstvé nasekané petrželky
1. Cibule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a vložíme do mixéru spolu s česnekem. Umixujeme najemno.
2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem na ní orestujeme do měkka.
3. Přendejte cibuli s česnekem do mísy, přidejte zbytek ingrediencí a řádně promíchejte.
4. Z masové směsi tvarujte kuličky, které osmahněte na pánvi od cibulky.
5. Kuličky osmahněte ze všech stran pěkně do zlatova. Jakmile jsou všechny kuličky usmažené, dejte je stranou a připravte si omáčku.
6. Snižte plamen pod pánvi, vlijte do pánve smetanu a seškrábněte dno pánve, aby se smetana smíchala s výpekem. Na mírném plameni zredukujte omáčku na požadovanou konzistenci.
7. Omáčku přelijte do servírovací nádoby a podávejte s kuličkami. Na závěr posypte nasekanou petrželkou.